Meggy - A népgyógyászat egyik legsokoldalúbban használt gyümölcse

Meggy

A népgyógyászat egyik legsokoldalúbban használt gyümölcse

 

A meghűléses és vírusos betegségek egyik legjobb ellenszere a meggylé. A rendkívül savanyú környezetben a vírusok képtelenek szaporodni, megélni. Lassúbb a gyógyulás, ha édesítjük a meggylét, mert akkor a vírusoknak kedvezünk! A meggyben nagy mennyiségben található A- és C-vitamin, szelén, valamint bioflavonok, így az egyik lehatásosabb ellenszere a szabadgyököknek! C-vitamin tartalma a magas savtartalommal párosulva a száj betegségeit is gyógyítja, míg A-vitaminja a légzőszervek nyálkahártyáját regenerálja!

A szív működésének serkentése a meggy ásványtartalmának köszönhető. A kalcium, kálium és magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításában, a szívizom megerősítésében, valamint a szabályos szívverés és vérnyomás helyreállításán. A megtisztuló vér, valamint az eltűnő lerakódások hatására enyhülnek, akár meg is szűnnek a köszvényes fájdalmak!

A véredény problémát az erekben való idegen anyag lerakódása és az erek megvastagodása, a rugalmasság elvesztése jelenti. Minél több a lerakódás, annál gyengébbek az artériák, annál kevesebb kapilláris erecskénk működőképes. A vese az, amelynek vékony, finom erecskéi először dugulnak el. Amint megtisztul, hígabbá válik a vér, a vese működése is megélénkülhet, és így a szervezetben felhalmozódott víz eltűnik a vizelettel. A meggy szára is kiváló vízhajtó, teának elkészítve segít a szervezetben megrekedt vizet eltávolítani.

A hormonelégtelenség az öregedés egyik első jele, ilyenkor a test természetes hormontermelése csökken. Érdemes ezt természetes úton is megpróbálnunk pótolni, melynek kiváló forrása a meggy. Ezek a hormonok segítenek helyreállítani a szervezet megbomlott egyensúlyát férfiaknál és nőknél egyaránt!

Az alvási ciklust szabályozó melatonin hormon szintjét a meggylé jelentősen megemeli a szervezetben, így fogyasztása természetes altatóként segíthet az álmatlanságban szenvedőknek, vagy váltott műszakban dolgozóknak.

Az emésztésre és a belek mozgására optimálisan hat a savas meggy. A Nagy mennyiségű B vitaminok serkentik a keményítő és a fehérje feldolgozását, felszívódását. A komolyabb székrekedéseket is megszünteti a meggy, mert hat a gyomorsavra, tisztítja a beleket, puha rostja pedig segít a massza eltávolításában.

 

Fogyasszon naponta az egészségéért
friss meggyet, préstelt meggylét, megy befőttet, vagy más,
e csodálatos gyümölcsből készült terméket.