Gyászhír

“Olyan csend van így nélküled,
hogy szinte hallani,
amit még utoljára
akartál mondani.”
(Váci Mihály)

Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk a Rábaközi TÉSz dolgozói és a Dunakiliti Konzervüzem régi vezetősége nevében mindazokkal, akik szerették és tisztelték, Partnerei, Kollégái, Barátai és Bajtársai voltak, hogy

Lengyel Ferenc

2020. november 22-én életének 65. évében tragikus hirtelenséggel távozott közülünk.

A kiváló szakember halálával nemcsak családját, barátait, munkatársait, közvetlen környezetét, hanem a magyar agrártársadalmat is pótolhatatlan veszteség érte.

Lengyel Ferenc 1956. március 15-én született Szilban. Már diákként a szili Győzelem TSZ-ben dolgozott, ami tanulmányai befejeztével az első munkahelye is lett. 1991-től 1992-ig magánvállalkozó, majd ezt követően 1995-ig a szili ÁFÉSZ elnöke volt.

1995. és 2011. között a Dunakiliti Konzervüzem Kft. és a Greenhouse Agrár Kft. ügyvezetőjeként meghatározó szereplője volt a magyar konzerviparnak és szakértője a szántóföldi uborkatermesztésnek. Életműve ékköve lett az általa felépített konzervüzem, és hosszú ideig irányította Magyarország akkor legsikeresebb, leghatékonyabb és legmodernebb zöldség-gyümölcs feldolgozó vállalkozását egy nemzetközi cégcsoport tagjaként, hosszú távon munkát és biztos megélhetést adva ezzel több ezer magyar termelőnek és munkavállalónak. Magyarországon kívül dolgozott Belgiumban, Németországban, Indiában, az oroszországi Krasznodarban, Üzbegisztánban és Vietnámban.

Több cikluson keresztül a magyar Konzervuborka Terméktanács elnökeként és a magyar Konzervgyártók Szövetségének alelnökeként munkálkodott. Kiállt az ágazat összes szereplője mellett és védte a magyar termelők, integrátorok, és feldolgozók érdekeit.

Közel 40 évig volt a szili Győzelem Horgász Egyesület elnöke. Szülőfalujához egész életében hű maradt, mindig szeretettel említette, és amikor csak lehetősége adódott, segítette.    

2020. november 22-ig a Hidráns Kft ügyvezetője és általa létrehozott és felépített Rábaközi TÉSZ igazgatója volt, amelynek immár örökös igazgatója marad.

Lengyel Ferenc kivételes adottságokkal megáldott, vezető egyéniség volt. A munkához való hozzáállásával, szakértelmével, akaraterejével, keménységével, emberségességével, gerincességével és egyenességével kivívta partnerei és kollégái tiszteletét. Mindenkire mély benyomást tett, aki kapcsolatba került vele. Vezetőként mindig csapatban gondolkozott, és mindent megtett annak tagjaiért. Kedvenc mottója volt: „Én csak győztes csapatban játszom!”. Mindig győzelemre vitte csapatát, sikeres üzletemberként, maradandót alkotva érte el a kitűzött célt.

Rá mindig, mindenben számíthattunk! Emlékét szívünkben örökre megőrizzük!

Barátai, Kollégái, Tanítványai

„Nem múlnak Ők el kik szívünkben élnek.
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.”

Lengyel Ferenc